Communiceren met de media

Leren communiceren met de media

De meeste mensen vinden het moeilijk om met journalisten om te gaan. Ze zijn kritisch, ze hebben vaak haast en je weet nooit wat er uiteindelijk in de krant staat. Terwijl de belangen vaak groot zijn. Negatieve publiciteit kan vervelende gevolgen hebben, voor u zelf, maar ook voor uw organisatie.

Voor ongetrainde mensen of mensen die maar zelden interviews moeten geven, is een gesprek met een journalist soms een spannende gebeurtenis. Het uiteindelijk gepubliceerde artikel is helaas niet altijd wat men ervan had gehoopt. Met een goede voorbereiding is dit gelukkig te voorkomen. Leren communiceren met media betekent inzicht krijgen hoe het een en ander werkt binnen de pers. Een goede voorbereiding betekent dat u met meer zelfvertrouwen een interview ingaat, precies weet wat u wilt en kunt zeggen en dat u meer controle heeft over uw antwoorden en over een interview.

Leren communiceren met de media
Communiceren met de media

Voor wie?

Deze training communiceren met media is gericht op mensen die namens hun organisatie leden van de pers te woord moeten staan. Begrip van het redactionele proces en de rol van de journalist zorgt dat interviews voor beide partijen zo prettig mogelijk verlopen.


Doel van de training

Doel van een training communiceren met media is om meer controle te krijgen over jezelf en het interview, en dus over het uiteindelijke resultaat. Door te begrijpen hoe redacties werken, wat de rol van de journalist is en waar hij naar op zoek is. Die kennis, gecombineerd met gesprekstechnieken en communicatievaardigheden, stellen je in staat om goede interviews te geven en effectieve relaties met de pers op te bouwen en te onderhouden.

Training communiceren met de media
Communiceren met de media

Stevig staan voor uw klant!

 

Dit is ons motto en niet voor niks. U staat voor uzelf, uw organisatie en uw product. Door ook letterlijk stevig voor uw klant te staan, verbetert u de kwaliteit die u kunt bieden in alle opzichten.

 

 

 

SAT

Advies Trainingen Diensten

 

Zonnedauw 5

5731 TX, Mierlo

 

T: (0492) 261870

M: (06) 14669673

E: info@satrainingen.nl

 

Kvk: 52448576

Iban: NL75RABO0325228841

BTW nummer: NL147496809B01