RTGB voor BOA's

RTGB voor BOA
RTGB

Waarom RTGB training?

Buitengewoon opsporingsambtenaren moeten ieder jaar opnieuw getoetst worden op hun vaardigheden in geweldsbeheersing. Los van deze verplichting is het natuurlijk goed om getraind te blijven in het toepassen van geweld. Ook het gebruik van eventuele geweldsmiddelen vereist goede en regelmatige training. 

De nadruk ligt tijdens de RTGB trainingen niet alleen op de feitelijke vaardigheden en handelingen, maar ook op de communicatie en benadering. Hoe gaat men een situatie in, hoe borg je veiligheid en voorkom je mogelijke escalatie? 


Voor wie?

De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) helpt mee bij de bewaking van de lokale orde en veiligheid. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar mogelijke strafbare feiten, burgers op hun gedrag aan te spreken, verdachten aan te houden en boetes uit te schrijven. 

BOA’s moeten tijdens de uitoefening van hun functie effectief kunnen optreden tegen geweld en agressie. Hiervoor kunnen sommige BOA’s beschikken over politiebevoegdheden (zoals preventief fouilleren) en geweldsmiddelen (zoals handboeien, pepperspray en/ of een wapenstok).

Tijd en kosten RTGB training

Bij voorkeur bieden wij de RTGB training op maat aan. Al dan niet in-company en met of zonder acteur(s) is bepalend. Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek.

Inhoud van RTGB training

De RTGB training bestaat uit theorie van de geweldbeheersing en de oefening in AZ-vaardigheden in koppels. Wanneer men in geweldcategorie 3 (handboeien) of 3 en 4 (handboeien en wapenstok) valt, wordt een dagdeel extra oefening ingepland.

De RTGB training bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen:

  • Theorie Geweldbeheersing (GB)
  • Trainen van Aanhouding- en zelfverdedigingtechnieken (AZ)
  • Opbrengtechnieken
  • Bevrijdingstechnieken
  • Indien van toepassing, gebruik van geweldmiddelen

Stevig staan voor uw klant!

 

Dit is ons motto en niet voor niks. U staat voor uzelf, uw organisatie en uw product. Door ook letterlijk stevig voor uw klant te staan, verbetert u de kwaliteit die u kunt bieden in alle opzichten.

 

 

 

SAT

Advies Trainingen Diensten

 

Zonnedauw 5

5731 TX, Mierlo

 

M: (06) 14669673

E: info@satrainingen.nl

 

Kvk: 52448576

Iban: NL75RABO0325228841

BTW nummer: NL001736119B53