Overvaltrainingen

U kunt het helaas bijna dagelijks horen, “een overval gepleegd”. U hoopt natuurlijk dat het u of uw medewerkers niet gebeurt. Bent u goed voorbereid, mocht het toch gebeuren?

SA Trainingen verzorgt overvaltrainingen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, en voor iedereen die te maken kunnen krijgen met een overval.

Opzet

De overvaltrainingen worden verzorgd door ervaren docenten gevaarsbeheersing, in samenwerking met een of meerdere trainingsacteur(s). De overvaltrainingen worden altijd, in goed overleg, op maat gemaakt voor betreffende doelgroepen. De trainingen worden gepland op een locatie welke in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie wordt gekozen. Ook in-company overvaltrainingen en korte herhalingstrainingen zijn mogelijk.

Overvaltrainingen
Overvaltrainingen

Waarom overvaltrainingen?

Een overval vindt altijd onverwachts plaats. Meestal gaat het gepaard met geweld, agressie en (doods)bedreigingen. Mensen die slachtoffer worden van een overval lopen vaak een trauma op, wat in veel gevallen langdurige en nare gevolgen heeft. Gelukkig is te trainen hoe je het beste kunt reageren en handelen tijdens, maar ook wat na een overval te doen.

Overvaltrainingen kunnen werknemers helpen zich veiliger en zekerder te voelen in hun werksituatie. Door vaardigheden aan te leren en te blijven trainen, waardoor ze zich beter kunnen redden in situaties die als zeer dreigend en angstig kunnen worden ervaren.

Inhoud van overvaltrainingen

Het trainingsprogramma bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. In rollenspellen wordt aandacht besteed aan de risicofactoren binnen uw bedrijf. De nadruk ligt daarbij op het beperken van een eventuele buit bij een overval en het gedrag van medewerkers, inclusief de nazorg.

Na overvaltrainingen zijn deelnemers in staat om:

  • Te handelen volgens het RAAK principe
  • Verschillende technieken toe te passen om een mogelijke buit te beperken
  • Overvallers minder mogelijkheden te geven
  • Adequaat te handelen tijdens, maar vooral ook na een overval

Stevig staan voor uw klant!

 

Dit is ons motto en niet voor niks. U staat voor uzelf, uw organisatie en uw product. Door ook letterlijk stevig voor uw klant te staan, verbetert u de kwaliteit die u kunt bieden in alle opzichten.

 

 

 

SAT

Advies Trainingen Diensten

 

Zonnedauw 5

5731 TX, Mierlo

 

T: (0492) 261870

M: (06) 14669673

E: info@satrainingen.nl

 

Kvk: 52448576

Iban: NL75RABO0325228841

BTW nummer: NL147496809B01