Overvaltraining

Overvaltraining
Overvaltraining

Overvaltraining

U hoopt natuurlijk dat het u of uw medewerkers nooit gebeurt. Maar bent u voorbereid, mocht het helaas toch gebeuren?

SAT verzorgt een overvaltraining voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, en voor medewerkers die te maken kunnen krijgen met een overval. Ook voor mensen die met andere vormen van explosieve instrumentele agressie te maken kunnen krijgen is de overvaltraining onmisbaar.

Opzet

De overvaltraining wordt verzorgd door een ruim ervaren docent gevaarbeheersing, in samenwerking met een of meerdere trainingsacteur(s). De overvaltraining wordt altijd, in goed overleg, op maat gemaakt voor de betreffende doelgroep. De trainingen worden gepland op een locatie welke in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie wordt gekozen. Ook een in-company overvaltraining en korte herhalingstrainingen zijn mogelijk.


Waarom een overvaltraining?

Een overval vindt altijd onverwachts plaats. Meestal gaat het gepaard met geweld, agressie en (doods)bedreigingen. Mensen die slachtoffer worden van een overval lopen vaak een trauma op, wat in veel gevallen langdurige en nare gevolgen heeft. Gelukkig is te trainen hoe je het beste kunt reageren en handelen tijdens, maar ook na een overval.

Een overvaltraining kan werknemers helpen zich veiliger en zekerder te voelen in hun werksituatie. Door vaardigheden aan te leren en te blijven trainen, waardoor ze zich beter kunnen redden in situaties die als zeer dreigend en angstig worden ervaren.

Inhoud van de overvaltraining

Het trainingsprogramma bestaat uit theorie en praktijk. In rollenspellen wordt aandacht besteed aan de risicofactoren binnen uw bedrijf. De nadruk ligt daarbij op het beperken van de eventuele buit bij een overval en het gedrag van medewerkers inclusief nazorg.

Na de overvaltraining zijn deelnemers in staat om:

  • Te handelen volgens het RAAK principe
  • Verschillende technieken toe te passen om een mogelijke buit te beperken
  • Overvallers minder mogelijkheden te geven
  • Adequaat te handelen tijdens, maar ook na een overval

Tijd en kosten

Bij voorkeur bieden wij de overvaltraining op maat aan. Van een dagdeel tot meerdere dagen, al dan niet in-company en met of zonder acteur(s) is bepalend. Neem vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek.

Stevig staan voor uw klant!

 

Dit is ons motto en niet voor niks. U staat voor uzelf, uw organisatie en uw product. Door ook letterlijk stevig voor uw klant te staan, verbetert u de kwaliteit die u kunt bieden in alle opzichten.

 

 

 

SAT

Advies Trainingen Diensten

 

Zonnedauw 5

5731 TX, Mierlo

 

M: (06) 14669673

E: info@satrainingen.nl

 

Kvk: 52448576

Iban: NL75RABO0325228841

BTW nummer: NL001736119B53